Če se soočate z nadležno, nefunkcionalno brezzobostjo, ki je povrhu vsega še zelo neestetska, so prava rešitev za vas zobni implantati. Cena teh se od posameznega do posameznega primera lahko precej razlikuje, saj je odvisna od precej dejavnikov. Če vas zanima tematika zobni implantati cena, obiščite spletno stran zobozdravnika Davida Debevca, ki je s področja implantologije in oralne kirurgije vrhunski strokovnjak.

zobni implantati cena

 

Zobni implantati so namenjeni temu, da zdravijo brezzobost, torej nadomestijo enega ali več manjkajočih zob. Še posebej je to dobra rešitev, kadar gre za zobe v vidnem polju, saj manjkajoči sprednji zob ne vpliva le na videz človekovega obraza, temveč tudi na njegovo samozavest. Zato je dobro, da obstajajo zobni implantati, cena teh pa zagotovo ni nizka. Če bi trdili to, bi se zlagali. Pa vendar … Za povrnitev sijočega nasmeha je treba kdaj tudi stisniti pesti in seči v žep. Potem boste lahko brez skrbi dobro voljo širili naokoli, brez da bi vas skrbelo, ali je kdo morda opazil manjkajoči zob. Veliko je odvisno že od tega, kakšen implantat si sploh želite. Proizvajajo jih v več tovarnah po vsem svetu in tudi v manjših podjetjih, ki so razpršena po vseh celinah. Že od tu lahko sklepamo, da cena vseh preprosto ne more biti enaka. Tako kot preostale stvari, imajo svoje stroške tudi zobni implantati, cena za različne sisteme pa se lahko razlikuje tudi za štirikrat, zato ne bodite presenečeni, če boste nekje v sosednji državi dobili povsem drugačno ceno kot pri nas. Nenazadnje se cena lahko razlikuje celo od ordinacije do ordinacije, zato je dobro, da se o vsem pomembnem, tudi cenah zobnega implantata, dobro pozanimamo vnaprej. Da ne b potem kakšne slabe volje. Nenazadnje gre za pomembno investicijo, ki vam mora dolgo in dobro služiti, zato si res ne morete privoščiti neke cenovno najugodnejše variante – tudi zaradi kvalitete ne! Seveda se zobni implantati razlikujejo tudi po kakovosti, zato naj vam bo največji izziv izbrati pravo razmerje med kakovostjo in ceno.

Naj sklenemo, da so najboljši način za nadomestitev izgubljenega zoba zobni implantati, cena zdravljenja pa je zelo pomemben dejavnik, na podlagi katerega se odločimo, komu bodo vstavitev implantata tudi zaupali.