Zobna protetika rešuje težavo manjkajočih zob. Z zobno protetiko boste lahko spet dobro izgledali in tudi dobro grizli hrano, katera bo spet okusna ter dobro prebavljiva, zato boste imeli boljše zdravje ter počutje. Zobna protetika nadomesti zobe, ki so povsem izgubljeni ali pa so poškodovani in jih naredi spet uporabne. Zobje imajo estetko in funkcionalno funkcijo grizenja. Umetni zobje zgledajo kot vaši in jih lahko snamete, ali pa so fiksni. Za zobe pa je dobo izbrati kvalitetne materiale in zobozdravnika, ki vam bo naredil protetiko kakovostno ter vam bo namestil jo brez bolečin ter nevšečnosti.

 zobna protetika

Zobna protetika so lahko celotni zobje, delni zobje s kronami ali zobne luske, različne prevleke za zobe, delne in celotne proteze, mostički, implantati ali proteze. Različne rešitve pomenijo različne cene. Najbolje je, da greste na pregled in vam bodo predlagali najboljšo rešitev za vaš primer in če je ne sprejmete, vam bodo predlagali druge rešitve, ker jih je vedno več.

Zobna protetika vam bo spet omogočila, da boste imeli zobe, kot bi bili vaši in nihče ne bo prepoznal, da dejansko niso, vi pa jih niti ne boste opazili, da jih imate. Če nimate zob, je problem, ker vaša ustna votlina ni več funkcionalna, kot če imate zobe. Spet boste imeli super lep nasmeh, kot ste ga že imeli. Vaša samozavest pa bo tako večja. Zobna protetika tudi prepreči, da bi zobje, ko nimajo para na drugi čeljusti nekontrolirano rasli v luknjo in hkrati varujejo zobno kost, ki se drugače obrabi. To je težko nadomestiti zato je dobro, da imate zobe čim prej spet nazaj.

Ustna higiena bo tako lažja in ostali zobje se bodo bolje ohranili, zato bodo dlje časa z vami. Kvaliteta vašega življenja se bo seveda bistveno izboljšala, kot tudi vaše zdravje in dobro počutje. Splača se vam poskrbeti za sebe, saj je zdravje največ, kar imate.