V današnjem času bi se moral vsak malo oddahniti od vsakdanjega stresnega življenja, zato si tudi vi privoščite sprostitev v Trenti in vsaj za nekaj dni pozabite na svoje delo in opravke. Trenta je prelepa ledeniška dolina, ki je najvišji del soške doline. Ta je nastala s taljenjem soškega ledenika, potem ko so se temperature preveč dvignile po ledeni dobi. Ko se je led podnevi stopil, je nato voda šla v razpoke skal in ponoči spet zmrznila, nakar je skale razneslo in razdrobilo. Stopljen led je nato s sabo odnesel manjše kamne in pesek in med drugimi izoblikoval reko Sočo in soško dolino. Trenta je tudi del Triglavskega narodnega parka, ki je edini tak park v Sloveniji in eden največjih v Evropi. V njem velja zelo strog naravovarstveni režim, ki zagotavlja, da med drugim tudi Trenta ostaja ohranjena in v velikem delu nedotaknjena.

trenta

S časom pa se še vedno spreminja, najbolj pa to velja za samo naselje Trenta, ki je bilo včasih bolj gosto naseljeno. Dandanes je tam namesto domov veliko več počitniških hiš, kar pa je seveda tudi dobrodošlo. Za obiskovalce je v Trenti tudi zelo razvit in sodoben kamp, kjer lahko prenočite v šotoru ali v avtodomu oziroma počitniški prikolici. V neposredni bližini so tudi apartmaji in gostišča, kjer lahko spoznavate lokalno kulinariko. Že sam kamp Trenta ponuja veliko možnosti za rekreacijo, še posebno za otroke na otroškem igrišču. Poleg pohodništva pa imate v Trenti zelo dobro priložnost za kolesarjenje, raftanje, plezanje in še kaj.

Bodite eni od mnogih ljudi, ki Trento obiščejo za kakovosten oddih, med katerimi je tudi ogromno in čedalje več tujcev, ki spoznavajo našo čudovito deželo in širijo njihovo znanje o njej. Naš gorski svet je z unikatnimi vrstami rastlin ter živali in z vso njegovo lepoto zagotovo najlepši del naše države. Oddih v deželi, kot je Trenta, zelo dobro vpliva na vaše počutje in zdravje in vam ne bo žal obiska.

Kategorije: Potovanja