Rolete za zaščito in izolacijo hiše

Poleti, ko je vroče, je dobro, da imate okna na sončni strani zasenčena, saj so sončni žarki seveda zelo topli in skozi okna grejejo vaš dom. Najboljša oziroma najučinkovitejša rešitev za zasenčenje so rolete. V bolj vročih dnevih gotovo potrebujete klimatsko napravo prižgano noč in dan, če oken nimate nekako zasenčenih, kar pa seveda stane veliko denarja. Nekaj malega pomagajo na primer tudi kakšne zavese, vendar te običajno še vedno prepuščajo nekaj svetlobe, obenem pa se vaš dom še vedno segreva, ker se segrevajo zavese, ki so noter, in tako tudi toplota ostaja noter. Rolete so pa na zunanji strani in popolnoma zaustavijo svetlobo, vsa toplota, ki jo prejmejo, pa tako tudi ostane zunaj.

rolete

Poleg rolet so sicer dobra možnost tudi žaluzije, ki so lahko noter ali zunaj. Notranje so spet manj učinkovite, čeprav svetlobo zaustavijo in jo večinoma odbijejo, ampak se malo še vedno grejejo. Zunanje imajo podobno učinkovitost kot rolete, a imajo te še vedno nekaj prednosti. Lamele teh so namreč polnjene poliuretansko peno, ki nudi dodatno izolacijo hiši. So tudi preproste za čiščenje, veliko časa pa so lahko navite v svoji omarici nad oknom, kjer niso izpostavljene zunanjim vplivom in se tako kasneje umažejo.

Rolete dobro ščitijo proti vetru, ki ga skoraj ne prepuščajo, nudijo pa tudi dodatno izolacijo proti mrazu, kar vam zniža stroške ogrevanja. Sicer je ob morebitnih sončnih zimskih dneh dobra ideja, da skozi okna spuščate sončne žarke, saj je takrat njihova toplota dobrodošla za razliko od poleti.

Pri roletarstvu Senca imate na izbiro PVC in aluminijaste rolete, oba materiala pa sta odporna proti UV svetlobi in drugim zunanjim vplivom, zato imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Lamele iz obeh imajo tudi enako izolacijo, kar pomeni, da je vaša odločitev odvisna v bistvu samo od želenega videza rolet. Ena slabost PVC-ja je sicer, da določeni odtenki tega začnejo malo bledeti, zato se za tiste odtenke raje odločite za aluminij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja