Parfumi, takšni ali drugačni, so danes v vsaki kopalnici oziroma na naših policah. Čeprav mogoče niste tip, ki bi se svečano oblačil, imate gotovo kakšen parfum doma. Mogoče so bili nekoč bolj namenjeni samo gospodom in kmetje jih niso uporabljali, danes pa so postali nepogrešljiv vsake omare ne glede na družbeni status. Vsak pa se tudi raje obrne za prijetno odišavljeno osebo, zato je parfumerij vse več in več. Prijetno odišavljen moški je tako danes kar pogost pojav v primerjavi s preteklostjo, saj tako pokaže svojo privlačnost.

Čeprav se v trgovinah parfumi sicer res delijo na moške ali ženske, pa naj vas to ne ustavi pri eksperimentiranju. Vse več blagovnih znamk namreč proizvaja tako imenovane unisex parfume, ki delujejo dobro tako na moških kot na ženskah.

parfumi

Zakaj sploh smo začeli uporabljat razne dišeče dodatke na svoje telo? Gotovega odgovora na to vprašanje žal nimamo, bi si pa upali trditi, da je šlo za vzbujanje privlačnosti med spoloma, v času srednjega veka pa na žalost tudi za prikrivanje neprijetnih vonjav. In prodajajo se z razlogom. Ogromno ljudi dandanes meni, da znajo parfum narediti kar sami doma, a je postopek veliko bolj zapleten, kot si mislite. Z naravnimi sestavinami se žal ponavadi ne doseže tako intenzivnih dišav kot pri kupljenih sintetično izdelanih parfumih, največja težava pa je obstojnost. Doma izdelani parfumi navadno niso niti približno tako dolgo obstojni na polici, njihova nižja stopnja obstojnosti pa se kaže tudi na samem telesu. Doma narejeni parfumi namreč veliko hitreje izhlapijo s kože, da ne omenjamo težav s spreminjanjem vonja ob stiku s kožo. Določene sestavine v domačih parfumih namreč ne reagirajo dobro s kislostjo in olji na koži, kar lahko vodi do tega, da doma izdelani parfumi na osebi dišijo povsem drugače kot v steklenički ali celo smrdijo.

Kategorije: Zdravje in lepota