Nekaj najlepšega je, ko se imata dva rada, resnično rada in se odločata za skupno življenje. Še lepše pa pride takrat, ko se odločata za naraščaj. Ampak včasih to ni tako enostavno, če želite zanosit morate vedet kdaj so ti plodni dnevi oziroma kdaj imate ovulacijo. Merjenje ovulacije oziroma izračunat si plodne dneve ni tako težko.

ovulacija

 

Vsi si tega nismo rabili izračunat, smo pač zanosili. Ampak nekateri pa si morajo izračunat plodne dni oziroma ugotovit kdaj je ovulacija pri njih. Če kdo ne ve kaj je to ovulacija, to je čas, ko se dozorele jajčeca izločijo iz jajčnika in pričnejo svojo pot do maternice. In kdaj to nastopi? Ni si težko izračunati, če imate vsaj redno menstruacijo. Vsaka ženska naj bi imela ciklus nekje na 28 dni. 14 dan od prvem dnevu zadnje menstruacije, mogoče plus ali minus dva dni je ženska najbolj plodna. V tem času je najbolje, da imate spolne odnose, če res hočete zanositi. Pa da ne boste mislili, da druge dneve ne smete nič imet. Vi se kar imejte vse dni radi, č vam ustreza.

Ovulacija je za nekatere zelo pomembna za zanositi. Če tisti dan ne boste imeli spolnih odnosov ne boste zanosile, zato si zračunajte, če si v prihodnjih dneh to močno želite. Se pa zgodi, da nekatera dekleta nimajo rednih menstruacij, takrat pa je malo težje izračunat ovulacijo. Ampak nič zato, greste v lekarno in si kupite lekarniški test ovulacije. Imate lepo napisana navodila kako ravnati, če vam kaj ni jasno pa lahko vprašate uslužbenko v lekarni, ki vam bo z veseljem pomagala. Ovulacija je nujna, da lahko ženska zanosi, lahko pa se zgodi, da je ženska nima, takrat pa vam bo pomagal vaš ginekolog. Ne se bat, predpisal vam bo zdravila in vi boste zanosili. Izračunajte si ovulacijo in takrat se podajte veselo na delo.

Kategorije: Zdravje in lepota