Hiše imajo vse pogosteje garaže, za učinkovitost teh pa potrebujemo kvalitetna garažna vrata. Ta bojo zaščitila vaše stvari pred vremenskimi vplivi in mrazom, zaščitijo jih tako da naredijo toplotno izolacijo med paneli in v panelih. Ščitijo tudi pred krajo, saj so paneli debeli  zato pa je težko ulomiti. Garažna vrata pa tudi dobro izgledajo na hiši če izberemo pravo barvo in pravo teksturo. Na linku je ugodna cena garažnih vrat.

Garažna vrata

Pri izbiri garažnih vrat moramo najprej izbrati pravi način odpiranja vrat. Poznamo šest vrst garažnih vrat, najpogosteje vidimo dvižna sekcijska vrata ki se dvigajo, sestavljene pa so iz večih panelov visokih pribljižno 30 do 40 cm. Naslednja vrsta garžnih vrat so rolo vrata ki se prav tako dvigajo kot dvižna sekcijska vrata, ampak so sestavljena iz nizkih panelov ki se ob dvigovanju “zrolajo” podobno kot roleta na oknih. Tretja vrsta so še dvokrilna garažna vrata ki so le večja dvokrilna vrata. Poznamo tudi sekcijska drsna vrata ki so enaka kot sekcijska dvižna, le da se te odpirajo na stran namesto na gor. Poznamo tudi vrata v vratih, to so vhodna vrata v garažnih vratih kar je odlično za tiste ki pogostohodijo v garažo. Še zadnja vrata pa so stranska prehodna vrata ki služijo kot stranski vhod v garažo.

Za tem ko si izberemo način odpiranja za garažna vrata se moramo odločiti še za različne dodatke, če jih želimo naprimer zasteklitev ki je zelo uporabna za sekcijska dvižna vrata, če želimo lahko izberemo jekleni okvir ki je lahko še pocinkan in prašno barvan. Ko si vse izberemo vrata le še naročimo in počakamo na dostavo in montažo. če se odločate za nakup vrat si poglej zgoraj navedeno povezavo kjer najdete ugodna ter kvalitetna garažna vrata.

Kategorije: Dom in vrt