NLP praktik ste lahko vi, če opravite tečaj ali pa ga najamete, da vam pomaga rešiti težave, iz katerih ne vidite izhoda in se vrtite v krogu. Vsi iščemo pozitivne spremembe v svojem življenju. NLP praktik je oseba, ki je usposobljena in izkušena ter uspešna in vam pomaga na poti do uspeha na vseh področjih življenja. Domnevne rešitve za te spremembe se pojavljajo povsod: v oglasih, v telovadnici ali na spletu. Ljudje ponujajo celostno zdravljenje, hipnozo ali druge prakse, ki delujejo s telesom in umom za doseganje določenih ciljev. Če ste oseba, ki si vedno prizadeva izboljšati sebe, ste morda naleteli na idejo NLP.

NLP praktik

NLP ali nevrolingvistično programiranje je postalo vroča tema med psihologi in ljubitelji samopomoči. Če se želite poglobiti v NLP trening, lahko začnete tako, da postanete NLP praktik. NLP pomeni “nevrolingvistično programiranje”. V nekaterih krogih NLP pomeni »procesiranje naravnega jezika«. Ne zamenjujte teh dveh izrazov. Medtem ko obdelava naravnega jezika vključuje jezikoslovje, je bolj za računalniške znanstvenike, ki želijo okrepiti sposobnosti umetne inteligence. Nevrolingvistično programiranje se osredotoča izključno na komunikacijo, ki se dogaja znotraj in okoli osebe.

Ko razmišljamo o »komunikaciji«, verjetno pomislimo na besede, ki si jih izmenjujeta dve osebi. Toda ali ste vedeli, da je to le delček komunikacije, ki jo izvajamo vsak dan? Ne samo, da z drugimi komuniciramo neverbalno, informacije črpamo tudi iz komunikacije, ki jo imamo sami s seboj. To oblvada NLP praktik. Pomislite na vse trenutke, ko ste sedeli in čakali, da vas nekdo pokliče nazaj. Zatečete se k razmišljanju o vseh zlobnih stvareh, ki bi jih lahko oseba rekla o vas, ali pa si poveste vse stvari, ki ste jih storili narobe v zadnjem pogovoru z njo. Vsa ta komunikacija, ki jo imate sami s seboj, bo vplivala na vaše razpoloženje, samozavest in na to, kako komunicirate z osebo, ko vas pokliče.

NLP praktik uporablja nabor orodij in praks, ki vam pomagajo prepoznati komunikacijo, ki je v preteklosti morda niste opazili. Ko se enkrat poglobite v NLP, lahko prilagodite svojo komunikacijo in navade, da optimizirate vsako interakcijo, ki jo imate s sabo in drugimi. Z razumevanjem temeljnih idej NLP in uporabo orodij NLP v praksi lahko izboljšate svoje razpoloženje, hitreje dosežete svoje cilje in zgradite globlje odnose z drugimi ljudmi.