Vsekakor se zdi izbira novega pohištva lahka izbira, vendar za veliko posameznikov to predstavlja velik problem. V primeru, da kupuješ pohištvo za spalnico ali dnevno sobo, je dobro, da se vsi elementi v prostoru med seboj ujemajo. Ujemajo se lahko po stilu, obliki in barvah. Vsekakor je to ključnega pomena, če želimo, da naš dom izgleda urejeno in usklajeno. Dobro je, da prostor popestrimo z različnimi elementi, ki izstopajo. To je lahko barvna sedežna garnitura, omarice posebnih oblik in barv ali pa dekorativne blazine. Izbira je popolnoma odvisna od preferenc posameznika.

dnevna soba

Na trgu je velika izbira različnih proizvajalcev, ki ponujajo celo vrsto izdelkov. Med drugim lahko izbirate med lesenimi, kovinskimi regali za dnevno sobo, različnimi sedežnimi garniturami, policami, kavnimi mizami, preprogami, tv omaricami, počivalniki, fotelji, gugalniki skratka vse kar potrebujete za urejeno dnevno sobo. Veliko ljudi se odloči za regale, ki imajo veliko prostora, ker se v njih, da spraviti veliko stvari in potrebščin. Doba minimalizma sicer še ni mimo, vendar imamo posamezniki na splošno radi organizirane predmete. Prav zato je izbira pravega pohištva ključnega pomena, potrebno pa je gledati tudi na samo kvaliteto. Slednja je izredno pomembna, saj pohištvu zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Dobro je tudi, da pohištvo ni reliefen, kajti v primeru da je, se nato težje briše. Vzdrževanje takšnega reliefnega pohištva s teksturo je torej težje, čiščenje pa nam vzame veliko časa. Prav tako je tudi pri izbiri materiala za sedežno garnituro. Vsekakor želimo izbrati tako, ki bo dolgotrajna ter se v primeru madežev lahko enostavno obriše. Poznamo usnjene in tekstilne sedežne garniture, vsekakor pa je za madeže najboljša izbira usnjena garnitura. Enostavno jo lahko samo pobrišete z vlažno krpo. Tako kot vse stvari, pa moramo tudi usnje pravilno negovati. V primeru, da nismo tako skrbi se le-to rado natrga, naša sedežna pa je uničena in neprijetnega videza. Tovrstno sedežno garnituro se redno vzdržuje s premazi, ki so izdelani v ta namen, medtem, ko lahko pri tekstilnih sedežnih garniturah zgolj zamenjamo prevleko in jo pošljemo v čistilnico. Dejstvo je tudi, da so usnjene sedežne dražje od tekstilnih, in to moramo vzeti v zakup. Pri opremljanju dnevne sobe moramo vsekakor najprej izmeriti prostor in določiti širino, višino in dolžino elementov. V primeru, da imamo majhen prostor in si želimo veliko sedežno, moramo narediti kompromis. Enostavno se odločimo za manjše število regalov in omar ter namesto tega kupimo večjo sedežno.

Zavedati se moramo, da so dnevne sobe srce našega doma. V njih se zbira cela družina, zato je pomembno, da se v njih dobro počutimo.