Delovna oblačila so uporabna lahko doma za delat, na kmetiji, ali v tovarni, na terenu in v delavnici, skratka povsod, kjer se opravlja neko delo, ki zahteva dobro zaščito telesa pred umazanijo, prahom, morda pred opilki ali celo urezninami. Ko kupujete , se ne zadovoljite s povprečnimi ali slabimi izdelki, ker vam bo žal. Oblačila se bodo hitro strgala in v njih se verjetno ne boste dobro počutili. Dobra delovna oblačila morajo biti izdelana iz kvalitetnega materiala. Ponavadi je naraven, bombaž ali platno, da se lahko tudi dobro opere, ker se med delom običajno precej zamažemo.
delovna oblačila
Med delovna oblačila spadajo lahko jakne, majice, brezrokavniki, zaščitne obleke in hlače. Ne smejo biti niti preveč ohlapne, niti preveč ozke. Če so ozke, se v njih ne boste mogli premikati. Če so preveč ohlapne, pa jih lahko zagrabi kakšen stroj, kar je zelo nevarno. Zato imajo ponavadi delovna oblačila na rokavih, v pasu in na koncu hlačnic posebne trakove ali elastike, s katerimi lahko oblačilo zadrgnete. S tem tudi ne bodo šli prah ali delci materiala ter kamenja v čevlje ter za rokave in hlačnice.
Delovna oblačila so izdelana za različne branže. Imajo lahko kapuce in so lahko tudi primerne za teren, ko je zunaj dež ali  pa pada sneg. Vendar morajo biti nepremočljive. Če delate vedno v prostoru, to seveda ni potrebno niti ni priporočljivo, ker se lahko potite v takem oblačilu.
Vedno pa preverite, da je številka za vas ali za delivce primerna. Če niste gotovi, katera delovna obleka bi bila primerna za vaše delo, se posvetujete s strokovnjakom, ker pozna nove materiale in tehnologijo izdelave oblačil za vse branže.
Nenazadnje, če ste podjetje, lahko na delovno obleko našijejo vaš logotip zaradi prepoznavnosti, da se bo vedelo, kdo dela na terenu ali pri strankah in bo za vaše podjetje to precej dobra in poceni reklama.