Nič ni prijetno, ko imamo kakršne koli težave ali bolečine. Še huje, ko se te bolečin dogajajo v naših ustih, bolj natančno v grlu. Mislim, da je vsakega že kdaj bolelo grlo oziroma žrelo in takrat zelo težko požiraš hrano ali tekočino. Razbolelo grlo je neprijetna zadevo, ki nastane polno krat ob kakšnem prehladu.

boleče grlo

Ko imamo bolečino v grlu, pomeni da imamo sigurno vneto žrelo. Že sama mala bolečina nam otežuje požiranje hrane, prav tako tudi tekočine. Boleče grlo, hripavost ter kašelj so največkrat simptomi in je najbolje poiskati zdravnika, da vidi kako zdraviti. Ampak zelo radi čakamo do zadnjega in si radi pomagamo največkrat sami. Ni nič narobe, če takoj ne stopite k zdravniku, lahko greste tudi v lekarno, kjer dobite razna zdravila za lajšanje bolečin v grlu.

Boleče grlo največkrat povzročijo razne bakterije ter virusi. Zato je dobro, da naše grlo pregleda zdravnik in nam predpiše kakšna zdravila. Kateri ste že imeli bolečine v grlu, veste kako boli, kako težko požiramo hrano, prav tako tudi vso tekočino. Zato naj pogleda zdravnik čim prej naše žrelo, da bomo lahko jedli in pili brez problema. Največ krat tudi pridejo bolečine v grlo ob raznih prehladih in ko imamo zamašen nos. Zato takrat moramo tudi poskrbeti, da je nosna votlina prehodna, da lahko dihamo. Čeprav je najboljša rešitev za boleče grlo zdravnik, kot sem že večkrat omenila, lahko doma probamo tudi z grgranjem slane vode. Če probate večkrat na dan, lahko se zmanjša oteklina v grlu, ki je nastala. Če res vas grlo ne neha boleti v 7 dneh, ne več odlašat in stopite po pravo zdravilo. Tudi topli napitki lahko pomagajo, ampak ne vedno, izogibajte pa se takrat mrzli hrani in mrzlim napitkom. Na spletu najdete tudi kar nekaj receptov naših babic za bolečine v grlu, moramo pa vedet, da nekomu bo pomagalo, drugemu pa ne.