Artritis je huda in boleča bolezen, ki ni čisto pojasnjena, kako nastane. Vsa artritična obolenja, ko so diagnosticirana, se da lajšati in omiliti. Artritis je taka bolezen, da jo je zelo težko diagnosticirati, ker ima simptome tudi drugih podobnih bolezni, zato morajo zdravniki specialisti narediti dosti testov in preiskav, da se potrdi sploh ta bolezen in katere vrste je. Šele po tem se jo lahko tudi začne zdraviti in lajšati. Lajšanje je super s prehrano, fizioterapijo in nekaterimi učinkovitimi mazili, ki prodrejo globoko v tkiva ter pomagajo pri odpravljanju bolečin in regeneriranju tkiv.

artritis

Artritis prepoznate lahko po tem, da imate otrdele okončine, tako roke kot noge, težko vstanete ali sedete in zjutraj, ko se zbudite, se nekako ne morete spraviti k sebi, da bi ustali in hodili. To so lahko prvi znaki artritisa. Artritis največkrat nastane zaradi obrabe hrustanca in tkiv, ki nastanejo lahko zaradi prekomerne uporabe sklepov. To se lahko zgodi pri športu, delu ali pri uporabi tipkovnice in miške na primer. Poklicne bolezni so pogosto artritične.

Drug problem, zakaj nastane artritis pa je prehrana in sicer uživanje mlečnih izdelkov živalskega izvora, kar je dokazano, saj so netopni v vodi in povzročajo točno take težave skupaj s kalcinacijo sklepov. Če boste spremenili prehrano, bo takoj dosti bolje. Tudi fizioterapija, gibanje in pravilne vaje pomagajo. Fizioterapevti pa imajo tudi naprave, s katerimi lahko lajšajo take bolečine ter obnavljajo tkiva.

Nenazadnje si sami pomagate lahko z mazili, ki lajšajo te tegobe, ponavadi so taka, da grejejo sklepe in prodirajo v tkiva, hrustanec ter ga obnavljajo. To so lahko smrekova mazila ali gabez, ki dokazano precej pomaga pri obnovi tkiv. Če boste resno vzeli bolezen in poiskali rešitve, jih boste gotovo tudi našli, ker kjer je volja je tudi pot. Pomembno je, da se zdravite in uporabite še dodatne pripomočke za izboljšanje kakovosti vašega življenja.

Kategorije: Zdravje in lepota